Sök namn

Cola

Hur många heter Cola?


  • Antal kvinnor som heter Cola

    2st

Vad betyder Cola?


Coca-Cola är en läskedryck som tillverkas av The Coca-Cola Company, grundat 1886 i USA. Coca-Cola säljs i länder över hela världen, och är ett av världens starkaste varumärken.

Det första Coca-Cola-koncentratet (Pemberton"s French Wine Coca) tillverkades av apotekaren John Styth Pemberton den 8 maj 1886 i Atlanta, Georgia. Pemberton sålde 1887 sitt recept för 2 300 dollar till Asa Griggs Candler.[1] Redan 1895 kunde man köpa Coca-Cola i hela USA, men dryckens genombrott som något av en nationaldryck kom först under andra världskriget då företaget, sponsrat av den amerikanska armén, opererade ett antal mobila fabriker utomlands för att kunna erbjuda drycken till amerikanska soldater i fält i princip varhelst de befann sig. I dag finns drycken i mer än 200 länder och 98 procent av jordens befolkning känner till Coca-Cola-logotypen och -konturflaskan.

Drycken lanserades i Tyskland 1929, och 1953 kom drycken till Sverige. Fram till 1953 var coladrycker förbjudna i Sverige eftersom de innehöll fosforsyra och koffein. Den första coladrycken som började säljas i Sverige var Cuba Cola, vilken lanserades tre månader innan Coca-Cola kom till Sverige.

Cola betydelse - källa: ADMIN

Föreslå beskrivning

Du kanske gillar det här?

Läs fler artiklar