Namn inspirerade av naturen

Vill du hitta ett namn som är inspirerat från naturen har du kommit rätt. Vi har skapat en lista med fina naturinspirerade namn.

Naturinspirerade namn. Foto: Pexels.com

Att föda barn är en upplevelse, en naturkraft. Namnet som vi sedan ger vårt barn är som en gåva. Det är inte konstigt att många väljer ett namn som är kopplat till naturen som ett sätt att visa respekt för vad vi har kring oss. Naturen har gett upphov till många vackra och unika namn som kommer från bland annat djur- och växtriket, från land och hav och de olika årstiderna.

Vanliga och Ovanliga namn inspirerade av naturen


Vi har listat 80 namn, både pojk-, flick- och könsneutrala namn som är inspirerade av naturen. Listan innehåller både vanliga och lite mer ovanliga namn med olika ursprung.

Vackra naturinspirerade namn

Vega som till exempel betyder fallande stjärna på arabiska och Lei som är åska på kinesiska. Ni hittar även traditionella, vackra blomsternamn som Viola, Jasmin och Dalia. Samt populära djurnamn såsom Björn, Lo och Leo. Men även de mer ovanliga namnen Blomma, Bi, Frost eller Solstråle. Det är bara att låta er inspireras av dessa naturinspirerade namn.