Italienska flicknamn: 71 namn och deras betydelser

Elena, Chiara, Gaia – det finns huuur många vackra italienska flicknamn som helst. Som vanligt har vi på Svenskanamn.se listat en massa namn: och glöm inte klicka på dem så kommer du till deras betydelse.

Har du blivit lite extra besatt av italienska flicknamn? Det finns otroligt många vackra italienska flicknamn – både korta och långa. En del har skandinavisk klang medan vissa verkligen osar Italien. 

Glöm inte klicka på namnet – då kommer du till deras betydelse och får en lista på hur många som bär namnet i Sverige just nu!

De 15 mest populära italienska flicknamnen just nu:

I Italien för man precis som i Sverige statistik på bebisar och vilka namn de får. Här är de 15 mest populära flicknamnen i Italien på bebisar just nu, listan är i popularitetsordning:

56 klassiska italienska flicknamn

Italienska flicknamn präglas ofta av ett A

Typiskt för italienska flicknamn är att de ofta slutar på ett “a”. Det är endast några fåtal undantag där flicknamnet slutar på “e”. Det är också vanligt med italienska flicknamn som börjar på g, och då uttalas ofta g:et som ett “dj”. Giovanna uttalas till exempel “Djovanna” och är besläktat med vårt svenska namn Johanna.

Artikelbild: Unsplash