Franska pojknamn: 200+ namn inspirerat av Frankrike

Låt dig inspireras av Frankrike och den franska kulturen —  vad väljer franska föräldrar för namn till sina barn? Vi listat fler än 200 fina franska pojknamn — nu är det bara för dig att välja.

Lista på franska pojknamn. Familj vid Eiffeltornet i Paris.
Hitta franska pojknamn. Bild: Canva

Det är något visst med franska namn — fransk musik och inte minst den franska maten. Det är romantiskt och varmt och när vi letar namn till våra barn faller tankarna till något vackert och som symboliserar kärlek.

Inspireras av Frankrike när ni väljer pojknamn

Har ni själva vandrat på gatorna i Paris och fått njuta av sommarkvällar i de franska trädgårdarna eller har ni en förkärlek för den franska rivieran? Även om ni har anknytning till Frankrike eller inte så finns det många fina franska pojknamn att inspireras av och välja mellan när ni ska välja namn till er lilla baby.

Läs också: 100+ unika pojknamn

Pojknamn i Frankrike

Det franska språket är uppbyggt på att ord böjs i feminint eller maskulint och det gäller även många franska namn. Namnet kan bli ett flicknamn eller ett pojknamn beroende på hur det böjs. Här är några exempel på fina namn som böjs beroende på barnets kön:

Pojknamn: (Maskulint) / Flicknamn: (Feminint)

Tänk på — när ni väljer franskt pojknamn

Bra att tänka på när ni väljer ett franskt pojknamn till ert lilla barn är att det även ska kunna gå att uttala här hemma Sverige. De flesta namn fungerar hur bra som helst och ni har ett unikt och vackert namn som är valt med omsorg.

Franska pojknamn och den svenska motsvarigheten

Det finns flera franska pojknamn som är motsvarigheterna till klassiska svenska pojknamn, de uttalas och stavas bara annorlunda. Exempelvis de franska pojknamnen Alain och Auguste är de svenska namnen Allan och August. 

Den ultimata listan på franska pojknamn

Såväl klassiska och traditionella som moderna och unika franska pojknamn — vi har satt ihop en lista med namn från a till ö för att hjälpa er inspireras och hitta det finaste namnet till er lilla baby.

Tips på franska pojknamn:

Läs också: