Franska flicknamn: 200+ namn inspirerat av Frankrike

Är ni ute efter ett vackert och unikt namn till er lilla baby så har vi skapat den ultimata listan med över 200 franska flicknamn — vilket namn kommer passa er lilla tjej?

Bildkälla: Canva

Det vilar en slags mystik över det franska språket — mjuka runda ord som påminner om romantik och historia. Vare sig ni har anknytning till Frankrike eller inte så går det knappt att ta miste på alla vackra franska namn. För att hjälpa er med idéer och inspiration har vi hittat 200+ franska flicknamn att välja mellan.

Inspireras av Frankrike när ni väljer flicknamn

Vare sig ni vill ha ett modernt eller ett klassiskt franskt flicknamn med anor från 1700- talet så finns det många fina namn att välja på. Den berömda och mytomspunna franska drottningen Marie-Antoinette finns med på listan över klassiska gamla franska flicknamn.

Exempel på moderna franska flicknamn:

Exempel på klassiska franska flicknamn:

Franska pojk- och flicknamn — uttalas lika men stavas olika

Det franska språket är uppbyggt på att ord böjs i feminint eller maskulint och det gäller även många franska namn. Namnet kan bli ett flicknamn eller ett pojknamn beroende på hur det böjs. Här är några exempel på fina franska namn som böjs beroende på barnets kön:

Flicknamn: (Feminint) / Pojknamn: (Maskulint)

Trendigt med unisex för franska pojk- och flicknamn

På senare år har franska föräldrar börjat välja unisex namn till sina barn — det är alltså både trendigt och unikt att välja namn som passar både till pojkar och till flickor. Exempelvis så döpte den franske presidenten Jacques Chirac sin dotter till Claude Francois.

Franska unisex namn till er flicka:

Läs också: 100+ mjuka pojknamn

Den ultimata listan på franska flicknamn

Låt er inspireras och känn efter vilket namn som kommer passa er lilla flicka — vi hoppas ni finner er favorit bland alla dessa franska flicknamn.

Franska flicknamn från a till ö:

Läs också: