100+ unika pojknamn – scrolla bland ovanliga namn på killar

Chip, Ejje, Rody – vi har samlat mer än 100 unika pojknamn att inspireras av. Klicka på namnen för att se hur många (eller få!) som heter samma sak!

Unika pojknamn – lista med 100+ förslag! Foto: Unsplash

Är du på jakt efter unika pojknamn? För att hitta riktigt unika pojknamn har vi på Svenskanamn.se dragit ut en lista med de ovanligaste namnen som finns i Sverige just nu. Alltså – riktiga namn, men som väldigt få heter idag! Vill du ha ett ovanligt namn på en kille? Då har du kommit helt rätt.

Unika pojknamn – lista med över 100 tips

Allt fler vill välja originella namn på killar

Viljan att ha ett unikt pojknamn på sin son har blivit allt vanligare. Kanske handlar det om att vi vill sticka ut mer och verkligen vara unika med våra namn. Men hur lätt är det egentligen att hitta på ett helt nytt namn? Ja, med lite fantasi går det förstås bra! Men för oss andra behöver vi lite inspo-tips.

När är egentligen ett pojknamn helt unikt...?

Egentligen är ju ett unikt pojknamn ett namn som ingen annan förutom DU heter. Men det är svårare att komma på än vad man kanske kan tro från början! Vi på Svenskanamn.se har valt att tolka det bredare – vår lista bygger istället på namn som faktiskt existerar, men som VÄLDIGT få i Sverige heter!

Att tänka på när du vill ha ett HELT unikt pojknamn

Det är bra att känna till att Skatteverket inte godkänner vilka namn som helst. Vill du ha ett unikt namn som verkligen ingen annan heter? Då kommer ditt namnval genomgå en prövning. Bland annat bedömer Skatteverket om namnet kan anses vara kränkande. De kollar också på om namnet är varumärkesskyddat. Har du tur går ditt unika pojknamn igenom Skatteverkets bedömning – annars kan du välja ett unikt namn från vår lista. Alla namnen vi har angett är nämligen godkända, men har väldigt få "ägare"! Smart va?