100+ unika flicknamn – hitta ovanliga namn till flickor

Ett unikt flicknamn är kul både som ett förnamn eller som ett originellt mellannamn. Låt dig inspireras på Sveriges största namnsajt!

Hitta ett unikt och ovanligt flicknamn! Foto: Unsplash

Anny, Feline, Lilje. Det finns hundratals underbara och unika flicknamn att döpa sin dotter till. Genom att samla ihop data från de senaste åren och årtionden har vi på Svenskanamn.se tagit fram en lista med namn som är godkända av Skatteverket – men som nästan INGEN i Sverige heter!

Ta det av listan här nere över över hundra unika flicknamn – och klicka på respektive namn för att se hur många (eller få) som heter namnet eller har det som tilltalsnamn i Sverige. 

Unika flicknamn – lång lista med inspiration

Hur ska man tänka när man ska välja ett unikt flicknamn?

Egentligen kan du själv ”hitta på” ett flicknamn om du verkligen vill att det ska vara unikt. Då måste du dock ansöka om tillåtelse från Skatteverket att du får döpa din dotter till det namnet. Skatteverket gör då en bedömning för att se om namnet kan anses vara stötande eller kränkande – men kollar också om namnet redan är varumärkesskyddat. I så fall får du avslag på ditt namn.

Inspireras av listan av ovanliga flicknamn

Om du vill vara säker på att välja ett ovanligt flicknamn men som ändå är godkänt av Skatteverket – ja, då kan du ta del av vår lista! Hoppas du hittar ett namn som du kan tänka dig, annars kan du plocka ut några unika flicknamn som du gillar från listan, men testa byta ut en bokstav i namnet. Kanske lyckades du då ta fram ett helt unikt flicknamn?

Läs också: 100+ unika pojknamn